Kóber György blogja

Kóber György blogja

Sajnos nincs jegyem. Don't get off! Here you are!

2018. július 01. - Kóber György Márk

Tegnap óta néhány dél-budai buszjáratra már csak az első ajtónál lehet felszállni hétvégenként. Ennek folyománya az is, hogy

jó páran a felszálláskor szembesülnek ezzel,

és nincs nálunk se jegy, se bérlet,



és így nem tudnak felszállni.

Ma éppen a 33-as buszon utazva azt láttam, hogy Budafok központjában egy férfi szintén ebbe a helyzetbe került. Amikor a sofőr megkérte, hogy ebben az esetben szálljon le, a vezetőfülke mögötti ülésen ülő úriember gondolkodás nélkül, azt mondta, hogy: Don't get off! Here you are! (Ne szálljon le! Tessék, itt van!), és a pénztárcájában lévő, még használatlan jegyet a felszálló férfi kezébe nyomta.

busz.png(kép: Kóber György)

És ez miért érdekes történet a "napi jó cselekedett" mellett?

Mert a saját jegyét, egy idegennek
adó úriember, 
egy fekete férfi volt,


aki bár magyarul nem beszélt, de annyit megértett a szituációból, hogy a felszálló utasnál nincs jegy.

Egy olyan ember segített egy másikon, akitől a kormánypropaganda szerint napi 24 órában rettegnünk kelleneEgy olyan ember segített egy másikon, akit amikor ő maga felszállt, szinte az egész utazóközönség végigmért, és több szempárban is, mélyen izzó gyűlölet mutatkozott vele szemben, miközben semmi mást nem csinált, csak igénybe vette a tömegközlekedést, felszállt, és leült egy szabad helyre.

És mire akarok kilyukadni ezzel az egész "Móricka" történettel? Félelmetes, hogy az évek óta tartó gyűlöletkampányok elérték azt a célt, hogy már azért sokan megijednek valakitől, és/vagy azért mérnek végig valakit, és láthatóan utálattal néznek rá, mert más a bőrszíne. És ami még érdekes, hogy a szituációt követően sokakon a teljes megdöbbenés volt látható, és nem tudták az egész esetet hova tenni.

Szóval, ha lehetséges, akkor ne legyünk előítéletesek. Tudom, hogy a manapság történő dolgokat sokszor nehéz megérteni, de, ha magunk is kicsit nyitottabbak vagyunk mások felé, akkor biztos vagyok abban, hogy mások is nyitottabbak lesznek velünk, és egy békésebb légkörben élhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kobergyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr6214086239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mustár XXX 2018.08.05. 22:54:54

"Tegnap óta néhány dél-budai buszjáratra már csak az első ajtónál lehet felszállni hétvégenként. Ennek folyománya az is, hogy jó páran a felszálláskor szembesülnek ezzel, és nincs nálunk se jegy, se bérlet, és így nem tudnak felszállni."

Hát ez aztán tényleg felháborító!!!! Méghogy felszállás előtt meg kellene megbizonyosodi, hogy van-e együnk vagy bérletünk????? Ki hallott még ilyen példátlanul galád kivánságot!!!! Isteem! Hová süllyedt ez a világ?

DFK 2018.08.07. 09:03:50

Szánalmas poszt. Mindenen siránkozó poszter.
süti beállítások módosítása